Låt oss leva, inte överleva

I skrivande stund har jag landat i hur vissa dagar bara faller på plats. Idag var det en sån dag. Jag fick sova en hel natt (vilket är ovanligt för mig med en bebis hemma), solen sken på cykelturen mot jobbet och när jag kommer fram möts jag av ett pling på mobilen med meddelandet ”tack för att jag får gå i samtal hos dig, jag känner så stor skillnad i mitt mående”. Jag fylls av värme, tacksamhet och så mycket kärlek vilket är en väldigt bra start för resten av dagen. Men ni förstår ju själva- såhär ser inte varje dag ut. 

Dom flesta dagar är utmattningen en kamp, otillräckligheten som mamma obeskrivlig och oron för framtiden övermäktig. 

Om jag backar tiden för drygt 10 år sedan hade jag ingen medvetenhet om att att livet faktiskt kommer se ut på det här sättet. Att ena dagen är jag oslagbar och allt bara flyter med mig, andra dagen känner jag mig som en bluff med bristande motivation. Vissa dagar är jag någonstans mitt i emellan. Nej då hade jag förväntningar på att livet skulle innebära positiva känslor och roliga upplevelser varje dag. Att karriären skulle gå spikrakt uppåt, alla relationer kännas behagliga och att det definitivt inte fanns någonting som kallades för motstånd. 

Efter många timmar i egen terapi började jag inse vad som händer när vi släpper fram alla känslor som inte fått tagit plats och lyssnar på våra behov. Jag började släppa min rustning som jag haft i alla år och vågade visa transparens. Resultatet blev att jag kände mig bemött med en enorm värme och förståelse som aldrig förr. Wow! Jag duger med ALLA mina sidor! Här växte en passion fram. Att få bidra med mina insikter och erfarenheter till andra genom samtal och stöd. 

Därför blev psykosyntes (som är min terapiform) ett självklart val, filosofin där vi inte tar bort något av oss själva utan integrerar alla delar och skapar medvetenhet hur vi vill agera utifrån det. Vi har allt inom oss men vi glömmer det på vägen då vi präglas av vår uppväxt, skoltid, arbetsplats och relationer. 

Mitt syfte som yrkesperson är att lyfta fram det friska i individen. Det är okej att må dåligt ena dagen och må bättre andra dagen. Jag finns vid din sida för att vägleda dig till större medvetenhet kring dina tankar, känslor och behov samt bidrar med verktyg som du kan ta med i vardagen.

Låt oss leva, inte överleva.

Linnea Hellström, samtalsterapeut & coach på Care Consulting.

Kontakt: careconsulting.linnea@gmail.com